Teaparty och lite O´boy

Vi har haft fest jag och Zaza, eller rättare sagt tebjudning med lite O´boy. Efter att vi sovit en stund på förmiddagen så tyckte vi att det blev lite tråkigt även om vi inte varit ensamma så länge. Husse och matte hade bäddat om till oss så att vi skulle kunna ligga tillsammans och inte i var sin ände av köket. Det var jättemysigt, men som sagt vi ville ha lite party, hur ska man annars fira att livet är härligt. Titta på bilden får ni se vad tjejen ler efter vårt party.




Ovanför vår nya liggplats hittade vi mumsigt te, fast egentligen var det mest torrt och inte alls så gott. Fler paket och fler påsar men allt var lika torrt, så torrt att det nästan dammade och vem vill ha det. Till slut hittade vi i alla fall något smaskigt, det var mums minsann. Det var ljusbrunt och också ganska torrt men mums vilken smak, mmm. Titta på bilden från festen.



Sedan tog det slut på det roliga, husse kom hem och han verkade inte alls lika glad. Han ville nog också ha fått vara med, vad kunde det annars bero på. Vi fick i alla fall gå ut en stund och senare på eftermiddagen kom matte hem. Hon verkade inte heller glad över att vi haft en egen bjudning, jag tycker husse och matte är lite tråkiga faktiskt. De hittar säkert på en massa skojiga saker som vi inte får följa med på så varför sura för att vi kan ordna vår egen fest?


Flytt till stan

Jaha nu har jag visst flyttat igen, tror jag. Det är i alla fall samma husse och matte som på förra stället. Här i stan, som husse och matte kallar det nya stället, behöver jag inte sova i hage utan jag sover i köket tillsammans med tjejen. Det tycker jag är mysigt men hon verkar jättesur, påstår att hon fick sova vart hon ville även på nätterna innan jag kom men det tror jag inte på, så det så. Zaza och jag har i alla fall blivit jättebra kompisar sedan vi kom till stan, nu är hon inte lika arg längre utan vi ligger tillsammans och myser, hon tycker att mina tassar är bra som kudde också.

 

Första dagen sprang vi ut och in en massa, det tyckte jag var jättekul, men det gjorde inte matte. Hon sa att jag skulle vara duktig och göra nu när vi var ute och det gjorde jag naturligtvis eftersom jag är en så lydig pojke. Jag jagade fjärilar, fåglar, tittade på bilar och människor, luktade och lyssnade en hel massa så jag förstår inte hur hon kan mena att jag inte gjorde något som hon sa till husse när han kom hem.

 

Sedan träffade jag en rolig tvåbening som lekte med mig en stund igår. Hon följde också med till en affär där det luktade sååå gott på en del ställen. Matte och den andra tvåbeningen, som visst hette Gabriella, fick en påse med sig därifrån som också luktade så gott.


Lekbesök x 2

 

Jag har haft roligt besök. En tjej som heter Felicia och hon busade med mig, hon var kul fast hon bara var en tvåbening. Hon hade en jätterolig tofs på huvudet som jag kunde bita i och då lät hon så konstigt. Då blev det ännu roligare, hihi.

 

Jag skrämde henne också en gång. Hon blev jätterädd bara för att jag hämtade en stor groda och la framför hennes fötter när hon satt på altanen. Matte var tråkig och gav grodan till husse som bar ut grodan på gräsmattan igen.

Jag hoppas att Felicia kommer och leker med mig snart igen.

 

Bilden har en tjej som kallas Ella tagit, den är från ett annat lektillfälle. Visst är jag stilig!


SUR

Matte hotar med att hacka min blogg. Hon säger att om inte jag visar bilden som husse tog på mig igår när vi låg i soffan och hade det mysigt så ska hon hacka min blogg. Det är väl bäst att göra det då, men bara så ni alla vet det är inte jag på bilden utan min stand in. Jag skulle aldrig se ut så, så det så. Varför gör matte så mot stackars mig, förstår inte vad jag gjort.

 

Hon säger att man inte får smaka på allt då kan det gå så illa. Hon säger dessutom att nu kommer det att bli sämre kort ett tag så jag kommer kanske inte att se så stilig ut som jag brukar. Tänkt va, vad jag får stå ut med bara för att jag smakade på hennes mobil lite. Lägger in en bild så får ni se att det inte alls var så mycket.

 

Dessutom satt husse bredvid och tyckte jag var så lugn och fin, och han hörde att det pep lite när jag smakade på mobilen och han sa minsann inget i början. Därför tycker jag faktiskt att husse också ska drabbas han hade väl kunnat tala om för mig att man inte ens fick smaka lite på en mobil.


Några viktiga uppgifter

Jag har en massa viktiga uppgifter som jag måste sköta. Husses öron måste tvättas och jag vet inte hur jag ska hinna hålla dem rena hela tiden, de blir ju smutsiga igen på en gång förstår inte vad han gör. Jag passar på när han sitter i soffan för då är det lätt att komma åt. Det är bara att krypa upp bakom honom och börja tvätta eller kliva upp på hans bröstkorg när han ligger i soffan.

Efter utförd arbetsuppgift 

Sedan är det alla flygfän inne, de måsta jag jaga och döda, man är väl en tuff jägare. Det blir ju lite snacks, förutom fjärilarna som jag lyckas fånga utomhus, mums. Husse blir inte alltid så glad på mig då jag tar min uppgift som flygfäjägare på största allvar. Ibland låter han lite konstigt när jag kastar mig efter flygfäna över honom. Han har sagt att han nog måste skaffa en suspensoar, jag vet inte vad det är men det är nog något kul eftersom matte inte kan låta bli att skratta ibland.

 

På kvällarna har jag en annan viktig uppgift som inte är lätt och dessutom förstår inte husse och matte vikten av denna uppgift. Jag måste skrämma bort alla spöken utomhus när jag är ute i hagen på landet och alla som visar sig i altandörren av glas. Matte säger att det bara är spöken jag ser och det är ju helt rätt och det är ju spökena som ska jagas bort så jag förstår inte varför husse och matte inte blir jätteglada när jag tar hand om denna viktiga uppgift. Ibland är det svårt med arbetsförhållandena.


Havsutflykt och magplask

Vi har varit på utflykt till havet, husse, matte, Zaza och jag. Vi hade med matsäck och godis till alla så vi fick äta vid havet. Sedan gick vi omkring på klipporna en stund, det var spännande. Jag hade lite otur, vi gick vid vattenkanten och helt plötsligt låg jag i vattnet och sprattlade, förstår inte hur det gick till. Det måste ha varit matte som knuffade mig, för inte kan stora starka jag ha halkat på algerna på den sluttande stenen inte, nänä.

 Havsutflykt och magplask  Vi har varit på utflykt till havet, husse, matte, Zaza och jag. Vi hade med matsäck och godis till alla så vi fick äta vid havet. Sedan gick vi omkring på klipporna en stund, det var spännande. Jag hade lite otur, vi gick vid vattenkanten och helt plötsligt låg jag i vattnet och sprattlade, förstår inte hur det gick till. Det måste ha varit matte som knuffade mig, för inte kan stora starka jag ha halkat på algerna på den sluttande stenen inte, nänä.     Matte brukar ju ställa till det för mig när det gäller vatten. Häromdagen när vi var ute i skogen skulle jag hoppa över en jättestor vattenpöl men helt plötsligt tog det stopp och jag gjorde världens magplask i det skitiga vattnet. Det var kopplet som inte räckte längre, så det var alltså mattes fel det också.

Matte brukar ju ställa till det för mig när det gäller vatten. Häromdagen när vi var ute i skogen skulle jag hoppa över en jättestor vattenpöl men helt plötsligt tog det stopp och jag gjorde världens magplask i det skitiga vattnet. Det var kopplet som inte räckte längre, så det var alltså mattes fel det också.


Nytt hem



Jag har nu flyttat hemifrån. 

Mitt nya hem är ett ganska sjysst hem med stor hage på baksidan men fjärilarna finns mest på framsidan, mycket irriterande. Ibland får jag jaga dem när husse eller matte tar mig i ett konstigt koppel. Ibland är det kort och ibland långt, hörde något om flexi. Det konstiga kopplet har jag också på mig när vi går i skogen, men tjejen minsann hon verkar springa hur som helst, inte rättvist men det finns fjärilar efter skogsvägarna och i dag lyckades jag få en så nu har jag fjäril i magen. Det var matte som sa det fattar inte vad det var med det.

Efter den första lååånga bilresan när jag spydde bytte vi bil matte, jag och tjejen, som kallas Zaza har jag hört. Vi fick sitta tillsammans längst bak i hennes bil och det gick bra vi var så trötta så vi la oss och sov tillsammans, men lite distans höll vi allt. Man kan ju inte vara för tjenis så där på en gång. Sedan har vi åkt bil kortare svängar och då tar vi alltid mattes bil och det är helt ok, jag och tjejen ligger tillsammans så snällt bak i bilen förutom när vi stannar och det kommer andra hundar utanför bilen. Ojojoj, vilket bra team vi är på att tala om för alla att de inte ska komma i närheten av vår bil.

Första natten sov matte med mig på golvet och först fick jag springa omkring men sedan tog matte fast mig i ett koppel och då la jag mig bredvid henne i stället. Kan kanske ha berott på att jag sprang omkring hela tiden och drog i saker och kissade på golvet gjorde jag också, det är jag nog inte så stolt över. Men jag är jättestolt över att jag har hjälpt matte fatta beslut om att det är dags att byta sulor på klackarna på ett par skor, jag plockade helt enkelt bort sulan på en sko J. Sedan har jag också påmint henne om att det är dags att köpa nya gympaskor eftersom de gamla hade börjat gå sönder och nu har de gått sönder lite mer, men inget som spelade någon roll sa matte.

Efter första natten fick jag ligga i en hage, ville inte gå in och grät sedan men matte satt hos mig en stund och till slut orkade jag inte klaga mer eftersom det inte verkade hjälpa så jag la mig och sov hela natten i stället. Natten därpå gick jag snällt in och la mig jag var ganska trött efter att ha hitta på så mycket bus under dagen. Men i går kväll minsann ville jag inte alls in i den tråkiga hagen utan gjorde allt för att försöka slippa undan men husse bara lyfte in mig så det var kört, lika bra att lägga sig och sova om det skulle vara på det viset.

Tjejen som bor här är ganska tråkig för det mesta men lite roligare är hon i alla fall än när vi träffades första gången. En surpuppa är hon om hon ligger och sover då låter hon så otäckt när jag försöker gå nära henne, usch. För att inte tala om när hon ligger under husses täcke då vågar jag inte ens gå in i sovrummet nästan. Men annars är hon ganska snäll, vi har bara bråkat en gång när jag försökte ta hennes mat. Hon blev skitsur och bet mig i benet så jag haltade flera steg men jag lyckades träffa hennes bog också med en tand, så det så. Men usch vad husse och matte blev sura så nu gör vi inte så mer, tror jag.

Det är riktigt mysigt på kvällarna när vi ligger tillsammans i soffan alla fyra och husse bråkar inte ens på mig när jag kliver, eller egentligen hoppar, på hans mage på jakt efter en retlig fluga. Matte säger att jag är mysig, underbar och en massa annat löjligt, jag som är en tuff grabb, blää. Men det är väldigt mysigt att pussa husse och matte också kan jag säga om du lovar att inte skvallra så jag får rykte om mig att vara en mjukis.


RSS 2.0